Hoe deel ik bestanden?

MEGA biedt de mogelijkheid om alles van je cloud drive te delen met andere. Mensen die nog geen account hebben krijgen een e-mail met een aanmeldingslink. Ook is het mogelijk om een openbare link te sturen zodat de map voor iedereen zichtbaar is.

Om iets te delen of rechten aan te passen of het deleten van een gedeelde map klik je met je rechtermuisknop op een map in je file manager en selecteer Delen. Je kunt dan ook nog rechter aangeven: Alleen-lezen, lezen & schrijven, en volledige toegang.

Alleen lezen
Wil je dat iemand alleen je bestanden kan zien en niet kan lezen klik dan met je rechtermuisknop op het bestand of de map en selecteer Bekijk link nu krijg je een link die je naar iedereen kunt sturen.

Hoe kan ik iemands rechten afnemen
Mocht je iemand rechten hebben gegeven maar die weer willen intrekken kun je dat op de volgende manier doen. Klik met je rechtermuisknop op een map in de file manager en selecteer delen. Je ziet nu een lijstje met alle mensen die op dit moment toegang hebben op de gedeelde map. Klik met de rechtermuisknop op de persoon en kies de optie Verwijderen in het menu.

Welke mappen zijn gedeeld?
Om te je gedeelde mappen te herkennen kijk je in je file manager en dan zie je je mappen met een handje er onder. Dit wil zeggen dat ze gedeeld zijn met iemand.

Kan ik bestanden en mappen die iemand met mij deelt ook weer delen?
Nee, dit is niet mogelijk. Wat je wel kunt doen is de bestanden kopiëren naar een andere map en dan delen.

1 thought on “Hoe deel ik bestanden?”

  1. Ik heb een map met mijn vrouw gedeeld. Maar waar vind ze die map? Ze heeft een Mega-account.
    Maar in de map gedeelde bestanden staat niets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *